NejRecept.cz Koláče, cukroví Famózní LAMBADA řezy
Famózní LAMBADA řezy
Recept Famózní LAMBADA řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   31.3.2015

Famózní LAMBADA řezy

Výborný koláček pod názvem LAMBADA. Žádné máslo v náplni, žádný těžký krém, ale jen skvělá osvěžující chuť! Šťávu můžete použít podle chuti: pomerančovú, hruškovú, jahodovú, ... Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
100 g
kr. cukr
100 g
polohrubá mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
vanilkový cukr

Ovocný krém:

1 l
pomerančová šťáva nebo džus
10 lžic
kr. cukr
4 bal.
vanilkový pudink

Bílý krém:

500 ml
mléka
70 g
kukuřičný škrob
150 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
200 ml
smetana ke šlehání
rum nebo vanilkový extrakt

Poleva:

300 ml
smetana ke šlehání
75 g
hořká čokoláda
100 g
čokoláda Milka Noisette

Dále budeme potřebovat:

BEBE sušenky
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení o velikosti 39 x 22 cm a vyložíme ji papírem.
  2. Bílka a žloutka oddělíme. Bílka vyšleháme na tuhý sníh. Žloutka utřeme spolu s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme vyšlehané bílka - jen vařečkou a takto připravené těsto navrstvíme do formy. Dáme péct cca na 15-20 minut - průběžně kontrolujeme. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Bílý krém:
    300 ml mléka dáme na oheň, přidáme kr. a vanilkový cukr - necháme ho rozpustit. Kukuřičný škrob dáme do zbylého mléka, důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozmíchaný kukuřičný škrob a uvaříme hustý krém.
    Do smetany přidáme rum nebo extrakt a vyšleháme tuhou hmotu, kterou přimícháme vařečkou do vychladlého bílého krému. Odložíme do chladničky.
  4. Do 700 ml šťávy nebo džusu přidáme cukr a na ohni ho necháme rozpustit. 300 ml šťávy smícháme s pudinkovým práškem a důkladně smícháme, abychom neměli hrudky. Takto utřené pudinkové prášky přidáme k ohřáté šťávě a uvaříme hustou hmotu, kterou ihned navrstvíme na upečený plát těsta. Pěkně uhladíme a naskládáme sušenky, které jsme namáčeli v mléce.
  5. Takto navrstvený koláč necháme vychladnout. Když má koláč pokojovou teplotu, navrstvíme bílý krém a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme koláč pořádně vychlazený, můžeme si připravit polevu. Smetanu na mírném ohni zahřejeme (pozor! nesmí vřít) a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu (hořkou čokoládu i čokoládu Milka) a mícháním ji rozpustíme. Čokoládovou hmotu necháme mírně vychladnout a navrstvíme ji na koláč. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář