NejRecept.cz Koláče, cukroví Famózny čokoládový fondant
Famózny čokoládový fondant
Recept Famózny čokoládový fondant
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.6.2015

Famózny čokoládový fondant

Vynikající čokoládový zákusek, který při překrojení teče. Z uvedených surovin připravíte 4 kusy.

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 ks
vejce
45 g
hladká mouka
90 g
hořká kvalitní čokoláda
90 g
máslo
100 g
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si suroviny. Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme, dokud nedostaneme nadýchanou pěnu.
  2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme máslo a mícháním spojíme.
  3. Rozpuštěnou čokoládu pomalým proudem přiléváme do ušlehané pěny z vajíček a metličkou šleháme.
  4. Přidáme hladkou mouku a vymícháme do hladka.
  5. Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Navrstvíme těsto do formiček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 7 - 12 minut (závisí to na velikosti formiček). Upečený čokoládový fondant vyjmeme z trouby a necháme 3 minuty chladnout ve formičkách.
  6. Vyjmeme z formiček a na talíři ozdobíme podle vlastní fantazie, například posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami. Po rozkrojení vnitřek krásné teče.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář