Famózny čokoládový fondant
Vynikající čokoládový zákusek, který při překrojení teče. Z uvedených surovin připravíte 4 kusy.
Suroviny
Budeme potřebovat:2 ksvejce
45 ghladká mouka
90 ghořká kvalitní čokoláda
90 gmáslo
100 gkr. cukr
Postup přípravy
- Připravíme si suroviny. Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme, dokud nedostaneme nadýchanou pěnu.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme máslo a mícháním spojíme.
- Rozpuštěnou čokoládu pomalým proudem přiléváme do ušlehané pěny z vajíček a metličkou šleháme.
- Přidáme hladkou mouku a vymícháme do hladka.
- Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Navrstvíme těsto do formiček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 7 - 12 minut (závisí to na velikosti formiček). Upečený čokoládový fondant vyjmeme z trouby a necháme 3 minuty chladnout ve formičkách.
- Vyjmeme z formiček a na talíři ozdobíme podle vlastní fantazie, například posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami. Po rozkrojení vnitřek krásné teče.
Zdroj: Vk