Famózny čokoládový fondant

Vynikající čokoládový zákusek, který při překrojení teče. Z uvedených surovin připravíte 4 kusy.

Přidal:admin, 13.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Famózny čokoládový fondant

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvejce
45 ghladká mouka
90 ghořká kvalitní čokoláda
90 gmáslo
100 gkr. cukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme, dokud nedostaneme nadýchanou pěnu.
  2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme máslo a mícháním spojíme.
  3. Rozpuštěnou čokoládu pomalým proudem přiléváme do ušlehané pěny z vajíček a metličkou šleháme.
  4. Přidáme hladkou mouku a vymícháme do hladka.
  5. Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Navrstvíme těsto do formiček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 7 - 12 minut (závisí to na velikosti formiček). Upečený čokoládový fondant vyjmeme z trouby a necháme 3 minuty chladnout ve formičkách.
  6. Vyjmeme z formiček a na talíři ozdobíme podle vlastní fantazie, například posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami. Po rozkrojení vnitřek krásné teče.

Zdroj: Vk