Fantasický extra rychlý krémeš hotový za půl hodinku

Venku už je krásně, proto netřeba trávit čas v kuchyni. Ale zase je tu problém, že naše bříška by snědli něco luxusního. Mám skvělý recept na extra rychlý krémeš, který si zamilujeme. Hotový jsem ho měla asi za půl hodinu. I s upečením plátů z listového těsta. Je luxusní. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 13.4.2018
Kategorie: Moučníky
Fantasický extra rychlý krémeš hotový za půl hodinku

Suroviny

2x 275 glistové těsto
1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
10 PLmoučkový cukr
250 gmáslo
2 ksžloutky
750 mlsmetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Koupila jsem už rozválené pláty listového těsta. Oba jsem ještě rozválela na velký plech, přeložila na papírem vyložený plech a upekla. Před pečením nezapomeňte těsto popíchat vidličkou, aby se během pečení nenafouklo. Pečeme na funkci horkovzduch na 180 stupňů asi 10 minut. Sledujte, když jsou zlaté, vybíráme.
  2. Zatímco se pečou těsta, připravíme si polevu a krém.
  3. V mléce rozmícháme pudinkové prášky, přidáme cukr a žloutky. Po mírném vychladnutí přidáme máslo a mixérem vyšleháme hladký krém, který ještě mírně teplý naneseme na jeden plát těsta.
  4. Ten druhý plát potřeme čokoládovou polevou a necháme při pokojové teplotě trochu zatuhnout. Nakrájíme na čtverečky.
  5. Šlehačku vyšleháme, navrstvíme na krém, poklademe čtverečky těsta a hotovo :)