Fantastické BOLERO řezy

Nenáročné řezy BOLERO. Vhodné na jakékoliv oslavy nebo jen tak ke kávičce. Pařížský krém dodá řezem skvělou chuť!

Přidal:admin, 19.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Fantastické BOLERO řezy

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
špetkasoli
6 lžicmoučkového cukru
6 lžicoleje
6 lžicteplé vody
6 lžicpolohrubé mouky
1/2 bal.prášku do pečiva
2 lžícekakaa
Tvarohová náplň:
500 gměkkého tvarohu
3 lžícemoučkového cukru
1 bal.vanilkového cukru
Višňová náplň:
višňový kompot
2-3 lžícekukuřičného škrobu
2 lžícekrystalového cukru
2 lžícetřešňový sirup
Pařížský krém:
200 mlsmetany ke šlehání
200 gčokolády na vaření
100 gmoučkového cukru
150 gmásla

Postup přípravy

  1. Celé vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáme tekuté a suché přísady. Těsto vylijeme na plech vyložený mastným papírem a upečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů.
  2. Těsto dáme vychladnout a mezitím si z přísad vymixujeme tvarohovou nádivku, kterou natřeme na vychlazený korpus.
  3. Kompotované třešně si nasekáme na jemno a dáme je do hrnce i se šťávou, přidáme cukr, třešňový sirup a kukuřičný nebo bramborový škrob, přivedeme do varu, odstavíme a dáme vychladnout (sem tam promícháme).
  4. Když je třešňová hmota vychladlá, natřeme ji na tvarohovou náplň a necháme dobře vychladit.
  5. V šlehačkové smetaně si na sporáku rozpustíme tmavou čokoládu, přidáme cukr a promícháme, ale nevaříme.
  6. Také dáme vychladnout do studena a nakonec to postupně vmícháme do vyšlehaného másla.
  7. Natřeme na studený koláč a posypeme kakaem, grankem nebo strouhanou čokoládou. Jako tip doporučuji, řezat až druhý den mokrým horkým nožem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou