NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastické dvojctihodné koláče
Fantastické dvojctihodné koláče
Recept Fantastické dvojctihodné koláče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   8.8.2016

Fantastické dvojctihodné koláče

Měkké kynuté těsto, jemné jako pavučinka. Uvnitř tvarohové překvapení, na vrch švestková povidla a chutná skořicová drobenka, která provoní celý dům při pečení. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 kg
hladká mouka
100 g
kr. cukr
3 ks
vejce
100 ml
olej
špetka
sůl
5-6 dcl
mléko
1 kostka
droždí

Náplň:

500 g
tvaroh
1 bal.
vanilkový cukr
podle chuti
kr. cukr

Drobenka:

30 g
máslo
60 g
hrubá mouka
60 g
kr. cukr
podle chuti
skořicový cukr

Dále potřebujeme:

švestková povidla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasickým způsobem si připravíme kynuté těsto. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme trochu cukru, kostku droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout.
  2. Zatímco těsto kyne, připravíme tvarohovou nádivku. Tvaroh utřeme s vanilkovým a kr. cukrem dohladka.
  3. Připravíme drobenku. Všechny suroviny na drobenku rukama spojíme a vytvoříme sypkou směs, kterou budeme posypovat koláče.
  4. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce a nakrájíme na čtverečky.
  5. Na každý kousek dáme tvarohovou nádivku a čtvereček uzavřeme do batůžku. Ukládáme je na plech, který jsme vymazali olejem nebo vyložili pečícím papírem. Ukládáme je tak, aby byl spoj dole.
  6. Potřeme je žloutkem, který jsme spolu s trochou mléka rozšlehali vidličkou. Do každé kuličky udělám prstem důlek a navrstvíme lžičku švestkových povidel.
  7. Na vrch už jen drobenku a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  8. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut, ale záleží na velikosti koláčků.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář