Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče

Fantastické měkkoučké sladké potěšení. Pudinkové buchtičky trochu jinak.

Přidal:admin, 14.1.2016
Kategorie: Moučníky
Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče

Suroviny

2 lžičkysušené droždí
2 lžícekr. cukr
350 mlmléko
435 ghladká mouka
60 gmáslo
špetkasůl
Dále budeme potřebovat:
160 gjahodový džem
300 mlsmetana ke šlehání
1 lžícemoučkový cukr
1 bal.vanilkový pudink
400 mlmléko
3 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vlažné mléko dáme do misky, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí. Necháme odpočívat minimálně 10 minut.
  2. Ve větší misce smícháme sůl, zbylý cukr, přidáme rozpuštěné máslo a hladkou mouku. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou kynout jednu hodinu.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si pudink. Do mléka přidáme kr. cukr a vanilkový pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vyšlehanou šlehačku s lžící moučkového cukru a důkladně promícháme.
  4. Vykynuté esto rozdělíme na 12 stejných kousků, které zpracujeme do menšího válečku. Položíme je na papírem vyložený plech na pečení a necháme kynout zakryté utěrkou 15 minut. Pak pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 210 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  5. Vychladlé bochánky překrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem navrstvíme vanilkový krém. Vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Zdroj: Ichkoche