Fantastické špaldové lívance s domácími ostružinami

Zdravá snídaně, kterou nastartují den. Nenašla jsem v chladničce žádný tvaroh, ani jogurt, tak jsem si lívance polila 100% arašídovým máslem. Chutnaly skvěle. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 24.8.2016
Kategorie: Chuťovky
Fantastické špaldové lívance s domácími ostružinami

Suroviny

2 PLšpaldová mouka
150-200 mlmléka
1 lžičkuhnědý cukr
špetkasůl
1 ksvejce
1 lžičkujedlá soda
ovoce na ozdobu

Postup přípravy

  1. V misce vyšleháme vidličkou vajíčko, přidáme cukr, mléko a postupně přidáváme i mouku, kterou jsme si předem smíchali s jedlou sodou a špetkou soli.
  2. Mléka lijte tolik, abyste dostali o trochu hustší těsto jako na palačinky. Záleží na kvalitě mouky - některá saje více, některá saje méně.
  3. Pečeme na tenké vrstvě oleje. Já mám doma lívanečník, ten netřeba ani potírat olejem a krásné lívance vypadnou. Opečeme z obou stran dozlatova.
  4. Upečené podáváme například s bílým jogurtem nebo s jemným tvarohem. Já jsem doma v lednici našla arašídové máslo, tak jsem použila to, ale klidně můžete například i marmeládu nebo nutelu.
  5. A samozřejmě domácí ostružiny nesmí chybět v tomto období na žádném sladkém potěšeni.