Fantastický BANANITA koláček

Vynikající banánové dobrodružství s vanilkovým krémem a jemnou čokoládovou glazurou.

Přidal:admin, 16.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Fantastický BANANITA koláček

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
4 lžickr. cukr
4 lžicmleté vlašské ořechy
2 lžícepolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 lmléko
2 bal.vanilkový pudink
4 lžícehladká mouka
cukr podle chuti
vanilkový cukr podle chuti
250 gmáslo
2 lžícemoučkový cukr
Čokoládová glazura:
120 ghořká čokoláda
80 gmáslo
8 lžicsmetana ke šlehání
Dále budeme potřebovat:
6 ksbanán
400 mlsmetana ke šlehání
2 bal.Smetafix
1 kscitron

Postup přípravy

  1. Připravíme si větší plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme ořechy smíchané s moukou a práškem do pečiva. Těsto navrstvíme na plech a pečeme cca 25-30 minut.
  3. Do mléka přidáme kr. a vanilkový cukr podle chuti, přidáme hladkou mouku a pudinkové prášky. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně zašleháme pudink. Krém navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme.
  4. Banány nakrájíme na menší kousky a navrstvíme na krém. Zalijeme je rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali máslo a smetanu. Necháme ztuhnout a na vrch navrstvíme vyšlehanou šlehačku se Smetafixem a citrónovou šťávou. Ozdobíme podle vlastní fantazie a odložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

* TIP: banány můžeme pokapat citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

Zdroj: Coolinarika