NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Fantastický dezert obližprst jako roláda, která bude hvězdou každé oslavy.
Fantastický dezert obližprst jako roláda, která bude hvězdou každé oslavy.
Recept Fantastický dezert obližprst jako roláda, která bude hvězdou každé oslavy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   27.3.2024

Fantastický dezert obližprst jako roláda, která bude hvězdou každé oslavy.

Tak jsem přemýšlela, jestli existuje něco takového jako obližprst zákusek v podobě rolády. Musím říci, že napoprvé se docela pěkně vydařila. Vyzkoušejte i vy. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
100 g
polohrubá mouka
3 lžíce
horká voda
2 lžíce
kakao

Krém:

4 ks
žloutek
200 ml
mléko
2 lžíce
hladká mouka
2 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
moučkový cukr
200 g
máslo
podle chuti
rum

Vrch:

4 ks
bílek
180 g
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si uvaříme hustou kaši z mléka, žloutků, hladké mouky, vanilkového cukru a moučkového cukru. Hustou kaši odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí kaši mixérem prošleháme, po částech přidáme máslo a šleháme, dokud nedostaneme hladký krém.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu. Už jen ručně metličkou zamícháme mouku smíchanou s kakaem. Já ještě tuto sypkou směs prosévám přes síto.
  3. Připravené těsto naneseme na klasický velký plech s pečícím papírem a dáme péct na 180 stupňů cca 15 minut. Po upečení přendáme těsto i s pečícím papírem na kuchyňskou utěrku a stočíme i s ní. Necháme takto vychladnout.
  4. Po vychladnutí těsto roztáhneme, stáhneme papír, naplníme připraveným krémem a srolujeme. Odložíme do chladničky ztuhnout a po dokonalém ztuhnutí na vrch naneseme vyšlehaný sníh z bílků.
  5. Ten jsme připravili v horké vodní lázni. Do misky dáme cukr a bílky, uložíme do horké vodní lázni a ručně, metličkou šleháme, dokud nemáme rozpuštěné krystalky cukru. Když se cukr rozpustil, misku vezmeme pryč z vodní lázni a pomocí mixéru šleháme do hustého sněhu.
  6. Sníh ozdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář