Fantastický domácí kečup

Pokud nemáte rádi kečup z obchodu, určitě si ho připravit doma. Bez éček, bez konzervantů. Rajčatová sezóna se blíží, tak si recept nezapomeňte uložit. Autor: adanecka

Přidal:adanecka11, 7.7.2016
Kategorie: Zavařeniny
Fantastický domácí kečup

Suroviny

2 kgrajčata
1/2 kgčervená paprika
1/2 kgjablko
1/2 kgčervená cibule
200 gkr. cukr
150 mlocet
2 ksfeferonka
2-3 stroužkyčesnek
2 PLvegeta
2 ksbobkový list
2 kshřebíček
1/2 lžičkypepř
1/2 lžičkynové koření
1/4 lžičkymletá skořice
podle chutimuškátový oříšek
1/2 lžičkykari koření

Postup přípravy

  1. Červenou papriku omyjeme. Jablko pouze omyjeme a použijeme ho i se slupkou.
  2. Omytou zeleninu a ovoce nakrájíme na menší kousky a v mixéru rozmixujeme na kaši. Kaši propasírujeme a dáme do velkého hrnce.
  3. Vaříme cca 2 hodiny na mírném ohni a pak propasírujeme ještě jednou přes jemné síto. Znovu dáme na mírný oheň a vaříme, dokud se přebytečná voda z hmoty neodpaří.
  4. Když máme hmotu takovou hustou jak ji chceme mít, odstavíme, naplníme sklenice a dáme je pod deku.

Můj blog: Aďkine overené recepty