Fantastický nepečený dort z bílé čokolády

Bez pečení, bez zbytečného máslového krému a hlavně jednoduše.

Přidal:admin, 2.3.2016
Kategorie: Dorty
Fantastický nepečený dort z bílé čokolády

Suroviny

Základ:
300 gsušenky
125 gmáslo
1 bal.mléčná čokoláda
Dále budeme potřebovat:
3 bal.bílá čokoláda
600 mlsmetana ke šlehání
2 lžícemoučkový cukr
2 lžíceprášková želatina
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. V misce rozpustíme máslo a mléčnou čokoládu - použijeme mikrovlnku nebo hmotu rozpustíme na mírném ohni.
  2. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme rozmixované sušenky. Promícháme a základ navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm. Lžící pěkně zatlačíme těsto rovnoměrně po celém dnu a formu dáme do lednice.
  3. Pustíme se do přípravy krému. Práškovou želatinu připravíme klasickým způsobem (řídíme se pokyny na obalu). V malém množství vody ji rozmícháme a odložíme stranou, aby nabobtnala.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se 100 ml smetany na šlehání. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháním celou hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v přípravě.
  5. Smetanu na šlehání (500 ml) vyšleháme do tuhé šlehačky. Když máme vyšlehanou šlehačku přidáme moučkový cukr. Krátce mixérem spojíme.
  6. Trochu šlehačky přidáme k rozpuštěné bílé čokoládě a promícháme a následně čokoládvoú hmotu přidáme k celé šlehačkové hmotě. Vařečkou promícháme a navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  7. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou nebo zapojíme vlastní fantazii - poklademe ovoce, bonbóny, čokoládovou rýži nebo barevné marcipánové ozdoby.

VIDEONÁVOD


Zdroj: Przepisy