Bílky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně zašleháme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme olej a vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta oddělíme a do jedné části přidáme kakao.
Bílé těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech o rozměru 25 x 35 cm a navrstvíme uvařený čokoládový pudink. Uděláme hromádky a navrstvíme kakaové těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
Na ještě horký upečený koláč navrstvíme vymíchanú smetanu s kr. a vanilkovým cukrem. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout, nejlépe nechat odpočívat celou noc v chladničce.