Fantastický raffaello krém do různých dezertů

Pokud již máte dost těžkých máslových krémů, připravte si jemný kokosový krém, který je vhodný jak do koláčů, tak i do různých typů dortů. Na přípravu luxusního raffaello krému budete potřebovat pouze 4 suroviny, a to kokos, kondenzované mléko, máslo a bílou čokoládu. Tento krém si dokonce můžete natřít i na máslový croissant ke snídani nebo večeři. Je fantastický. Pokud máte rádi velmi kokosovou chuť, klidně přidejte i více kokosu.

Přidal:admin, 16.3.2017
Kategorie: Dorty, Moučníky, Tipy a triky
Fantastický raffaello krém do různých dezertů

Suroviny

70 gkokos
400 gkondenzované mléko
200 gmáslo
200 gbílá čokoláda

Postup přípravy

  1. Máslo a bílou čokoládu vložíme do misky, kterou dáme do vodní lázně a necháme rozpustit.
  2. Když máme hmotu rozpuštěnou, odstavíme z vodní lázně a pomalým, tenkým proudem přiléváme kondenzované mléko - stále mícháme, aby se krém nesrazil a na úplný závěr přidáme kokos.
  3. Takto připravený krém odložíme do lednice, aby ztuhl a pak ho můžeme natírat na korpus nebo si krém odložíme na později, například na natřete sladkého croissantu k snídani.
  4. I do tohoto krému jde dost másla, ale věřte, že je mnohem lepší než při pudingových zákuscích, kdy na 1 bal. vanilkového pudinku přidáváme 250 g másla. Krém je opravdu lehký a méně těžký než klasický.

Zdroj: Vk