NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
Recept Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   23.3.2015

Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP

Říká se jim fánky nebo boží milosti. Typické fašankové jídlo, známé v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Autor: Jaja

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

2,5 šálku
hladká mouka
5 ks
žloutku
200 g
zakysaná smetana (18%)
špetka
sůl
1,5 lžíce
rum
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
vanilkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku spolu se solí prosejeme přes síto. Do středu uděláme důlek a přidáme žloutky, zakysanou smetanu a rum. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Připravené těsto dva krát pomeleme na mlýnku (používáme mlýnek na maso, který má co nejmenší "dírky"). Těsto tak získá objem, je nadýchané a pružné.
  3. Pomleté těsto rozdělíme na 3 části. Když s těstem nepracujeme, stále ho máme zakryté bavlněnou utěrkou, aby nám nevyschlo.
  4. Těsto pomocí válečku rozválíme na tenký plát (cca 2 mm). Pomocí ozubeného kolečka nakrájíme kosodélníky. Do každého uděláme uprostřed jeden řez a oba kraje přes tento otvor přetočíme. Takto připravené malé kosodélníky ukládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlata.
  5. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a následně je posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář