Fenomenální malinové pokušení se šlehačkou

Vynikající malinové řezy se šlehačkou. Vypadá skvěle a ještě lépe chutná. Je sice náročnější na suroviny, ale vyplatí se vyzkoušet.

Přidal:admin, 18.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Fenomenální malinové pokušení se šlehačkou

Suroviny

Spodní těsto:
8 ksžloutku
250 gmáslo
240 gkr. cukr
6 lžicvoda
špetkasůl
1/2 bal.prášek do pečiva
280 ghladká mouka
1. vrstva:
800 gmaliny
1 lpomerančový džus
2 bal.vanilkový pudink
5 lžickr. cukr
2. vrstva:
1 lsmetana ke šlehání
4 bal.Smetafix
2 bal.vanilkový cukr
4 lžícemoučkový cukr
Vrch:
120 gmáslo
4 ksžloutky
3 lžícevoda
150 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
150 gkr. cukr
Bílková vrstva:
4 ksbílky
150 gkr. cukr
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžičkakukuřičný škrob

Postup přípravy

  1. Vrch:
    Máslo s cukrem utřeme do krémové hmoty, přidáme žloutky, špetku soli, vodu a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Bílková vrstva:
    Bílky s cukrem utřeme do pěny, přidáme citronovou šťávu a nakonec kukuřičný škrob.
  3. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem a navrstvíme nejdříve žloutkové těsto. Rovnoměrně uhladíme a navrstvíme vyšlehanou bílkovou hmotu. Uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.
  4. Upečený vrchní plát necháme vychladnout a nakrájíme ho na kousky.
  5. Stejně připravíme základní spodní těsto. Máslo s cukrem utřeme do krémové hmoty, přidáme žloutky, špetku soli, vodu a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech a upečeme.
  6. 800 ml džusu dáme vařit na oheň. Do 200 ml přidáme pudinkový prášek, cukr a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Přidáme k horkému džusu a vaříme do zhoustnutí. Do horkého pudinku přidáme maliny a krátce na mírném ohni vaříme, dokud se maliny nerozvaří. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Navrstvíme na spodní těsto a pěkně uhladíme.
  7. Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a navrstvíme ji na vychladlou malinovou vrstvu. Pěkně uhladíme a poklademe nakrájené těsto. Odložíme do chladničky ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika