Fenomenální řezy Kinder Pingui

Tento zákusek je náročný i na suroviny i na přípravu (měl by se dělat na menším plechu, hezčí vypadá, i nádivky jsou vyšší). Ale za to stojí! Nebíčko v tlamičce :-) Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 8.5.2016
Kategorie: Moučníky
Fenomenální řezy Kinder Pingui

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
6 lžickrys. cukru
6 lžicteplé vody
6 lžichladké múhy
4 lžícekakao
1 bal.prášek do pečiva
Smetanový krém:
2 ks250 ml smetany na šlehání
1 bal.želatina prášková
1 lžičkamedu
Čokoládový krém:
15 dkgčokoláda
10 dkgHera (ztužený tuk)
2 lžíceoleje
1 lžícevoda
Poleva:
20 dkgčokoláda
10 dkgHera (ztužený tuk)
3 lžíceoleje
1 lžícevody
1 lžícemoučkového cukru

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s třemi lžícemi cukru. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Když máme žloutky vyšlehané přidáme vodu. Postupně přidáváme mouku, promícháme lehce vařečkou a přidáme kakao (2 PL). Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vařečkou vmícháme do těsta (ne mixérem). Plech si vymažeme tukem a vysypeme moukou a na takto připravený nalijeme těsto.
  2. Pečeme na 180 C asi 15-20 min (záleží od trouby třeba sledovat). Použila jsem menší plech 38 cm x 25 cm.
  3. A upečeme i druhý plát - ale na papíře na pečení (snadněji se nám bude dávat na vrch koláče).
  4. Smetanový krém:
    Děláme jen s polovinou surovin (musí se dělat na dva krát protože hned ztuhne). 250 ml smetany vyšleháme s medem. Polovinu bal. želatiny necháme nabobtnat ve vodě, trochu ohřejeme, aby změkla. Vychladlou vmícháme do šlehačky a hned natřeme na vychladlé těsto. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 15 min.
  5. Čokoládový krém:
    Nad párou rozpustíme čokoládu, ztužený tuk, přidáme vodu a olej. Musí být hladký. Natřeme krém na koláč a necháme ztuhnout v lednici alespoň 20 min. 
  6. Těsto - smetanový krém - čokoládový krém - smetanový krém - těsto - čoko poleva.
  7. Pak na koláč uložíme druhé těsto. Papír stáhneme dolů.
  8. Poleva:
    Nad párou si rozpustíme čokoládu, ztužený tuk, přidáme olej a vodu. Poleva musí být hladká. Teprve pak ji natřeme rovnoměrně na koláč.

Můj blog: Recepty akeber