NejRecept.cz Dezerty Koláče Fenomenální zákusek Černá růže
Fenomenální zákusek Černá růže
Recept Fenomenální zákusek Černá růže
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   19.11.2014

Fenomenální zákusek Černá růže

Ten, kdo má rád makové zákusky a koláče, neodolá ani tomuto fenomenálnímu pokušení pod názvem Černá růže. Makové rolády uvnitř koláčku nejen vypadají skvěle, ale i chutnají lahodně. Autor: Petra H.

Suroviny

Těsto:

600 g
polohrubá mouka
300 g
kr. cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1/4 lžičky
sůl
200 ml
mléko
1 ks
vejce
100 g
máslo

Náplň:

200 g
mák
250 g
kr. cukr
150 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
100 g
máslo
200 ml
mléko

Krém:

3 bal.
vanilkový pudink
250 g
kr. cukr
1 l
mléko
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve větší misce si smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko, následně přidáme vajíčko a měkké máslo. Vše spolu uhněteme na hladké těsto.
  2. Necháme odležet v lednici cca 10 minut a rozdělíme ho na 6 stejných částí.
  3. Na lehce pomoučeném vále si rozválíme 2 těsta na velikost 25 x 35 cm. Položíme na plech (obrácená strana) a pečeme zvlášť při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  4. Zbývající 4 těsta si rozválíme na velikost 35 x 20 cm.
  5. Mák si dáme do misky, přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva a rozpuštěné máslo. Následně si zahřejeme mléko a také ho přidáme k máku. Elektrickým mixérem dobře promícháme.
  6. Výslednou směs rovnoměrně rozdělíme a navrstvíme na každý kus těsta pomocí lžíce. Každou část těsta srolujeme do role.
  7. Připravíme si pekáč o velikosti 35 x 20 cm a potřeme ho máslem a vysypeme moukou. Naskládáme na něj rolky a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 30 minut. Upečené necháem vychladnout.
  8. Můžeme začít vrstvit. Na jeden plát těsta si navrstvíme pudink (1/2), který jsme si uvařili v litru mléka spolu s cukrem. Následně (když úplně vychladl) jsme ho vyšlehali s máslem. Poklademe upečené a vychladlé rolky, zalijeme je pudinkem a položíme vrchní plát těsta. Necháme v chladničce odstát nejlépe přes celou noc. Vrch ozdobíme podle sebe. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář