Fenomenální zákusek Sněhová královna

Vynikající řezy plné vanilkového a čokoládového krému + na vrchu vynikající šlehačka.

Přidal:admin, 8.11.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Fenomenální zákusek Sněhová královna

Suroviny

Těsto:
5 ksbílky
5 lžickr. cukr
3 lžíceolej
4 lžícehladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
5 ksžloutku
150 gmoučkový cukr
3 bal.vanilkový cukr
4 lžícekukuřičný škrob
500 mlmléko
250 gmáslo
100 ghořká čokoláda
Dále budeme potřebovat:
200 gsušenky
400 mlsmetana ke šlehání
mléko na polití sušenek
kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do pěny, postupně vyšleháme cukr, olej a nakonec pomocí vařečky přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu navrstvíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení o velikosti 21 x 36 cm a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 15 minut. Upečený korpus vyjmeme a rovnoměrně potřeme 2 lžícemi mléka (já to dělám tak, že mléko dám do sklenice a mašlovačkou potírám).
  2. Žloutky, kukuřičný škrob, cukr a 2 lžíce teplého mléka důkladně utřeme. Zbylé mléko dáme do na oheň, přidáme utřenou žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme na kostičky nakrájené máslo a mícháním ho rozpustíme. Hmotu rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme na kostičky nalámanou hořkou čokoládu.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a můžeme vrstvit.
  4. Na korpus navrstvíme čokoládový krém, poklademe sušenky, které namočíme do mléka. Na sušenky navrstvíme žloutkový krém, který pěkně uhladíme a navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme kokosem a celý zákusek odložíme do chladničky nejlépe na celou noc.
  5. Krájíme ostrým nožem a podáváme.

Zdroj: Coolinarika