Fenyklová polévka

Krémová fenyklový polévka. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 6.6.2015
Kategorie: Polévky
Fenyklová polévka

Suroviny

1 ksfenyklová cibule
1 lzeleninového vývaru
1 bal.smetana
dle chutisůl a pepř
2 lžícehladké mouky
plátekmásla
Na ozdobu
1uvařená mrkev
dle potřebychléb na krutony
olejna opečení krutonků

Postup přípravy

  1. Na másle podusíme nakrájený fenykl a pak zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a povaříme.
  2. Rozmixujeme a přilijeme smetanu s hladkou moukou ( dobře rozmíchanou ), povaříme a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením.
  3. Podáváme s opečenými chlebovými krutonky a na ozdobu přidáme nadrobno nakrájenou uvařenou mrkev.