Flambované palačinky

Už jste zkoušeli doma flambovat? Třeba zkusit, ale musíte být opatrní! Autor: Klárka

Flambované palačinky

Suroviny

Těsto na palačinky:
1 ksvejce
200 ghladká mouka
špetkasoli
400 mlmléko
Dále budeme potřebovat (1 porce):
2 lžícekrystalového cukru
trochumásla
2 mlcitrónky
4 ml%pomerančového džusu
1 konzervaovoce
2 mlrumu
šlehačka
čokoládový toping

Postup přípravy

  1. Z připravených surovin si spracujeme těsto na palačinky. Na rozpálené pánvi udeláme palačinky.
  2. Pokud máme palačinky upečené můžeme je začít flambovat.
  3. Na rozpálenou pánev dáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme máslo, necháme ho roztát, pak přidáme citrónku a džus. Počkáme dokud se nám udělá jednotná šťáva a můžeme na pánev dát palačinku. Dovnitř dáme ovoce a zabalíme. Nalijeme rum a zapálíme, počkáme dokud nám oheň dohoří a máme hotovo .
  4. Nakonec naservírujeme, ozdobíme a podáváme. DOBROU CHUŤ!