NejRecept.cz Dezerty Moučníky Flan patissier /francouzky koláč/
Flan patissier /francouzky koláč/
Recept Flan patissier /francouzky koláč/
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jasmina Ben Jasmina Ben    ·   28.3.2016

Flan patissier /francouzky koláč/

Flan patissier /francouzky koláč/. Autor: Jasmina Ben

Suroviny

Těsto:

120 g
másla
70 g
cukru
1 ks
vanilkový cukr
20 g
mletých mandlí
špetka
soli
1 ks
vejce
220 g
hladké mouky

Krém:

1/2 l
mléka
120 g
cukru
25 g
mouky hladké
25 g
solamylu
1 lusk
vanilka
2 ks
vejce
50 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. První si udelám těsto. Máslo, cukr a vejce vyšlehat najemno. Smíchat dohromady mouku, mandle a sůl a přidávat postupne k vyšlehané hmotě a vytvořit těsto /je hodne jemné/. Těsto dám do mikroténu a nejméne na 30 minut dam do lednice nebo muže i do mrazáku .
  2. Vyndám těsto z chladu a připravím si formu na koláč, vymaýu máslem a vyválim z těsta placku, kterou vložím do formy a rukama přizpůsobim formě, aby bylo těsto i na okraji. Těsto propíchám vidličkou a celé i s formou dám opět do lednice či mrazáku. Má být prý hodně studené až se na nej bude dávat náplň.
  3. Kdyý se těsto chladí, tak si uvaříme krém. Dám si do kastrólu mléko + máslo + polovinu cukru + vanilkový lusk /lusk rozkrojíme a nožem seškrabneme vnitřek lusku a vše dáme do mléka a povaříme .
  4. Mezi tím si dáme do misy vejce a druhou polovinu cukru a vyšleháme. Přidáme mouku a solamyl vše dobře vyšleháme metlickou. Když je mléko horké, tak si odebereme asi 2 naběračky a přidáme do misy kde vše hezky spojíme. Vyndám si z mléka vanilkový lusk. Vleju směs z mísy do mléka a mícham. Jak se začne vařit tak 3 minuty.
  5. Po uvaření náplne jen vyliji do formy s těstem a rozetřu rychle do hladka - čím víc to stydne tím hůř se to zahlazuje. Pečeme na 180°C 30 minut. Na vrchu by měla být světle hnedá vrstva. Koláč necháme vychladnout a pak krájíme .
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář