Fofr omáčka na těstoviny

Servírujeme na těstoviny a zasypeme nastrouhaným sýrem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 13.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Fofr omáčka na těstoviny

Suroviny

300 gkvalitní uzeniny (zde klobáskový kabanos)
2 ksvelké cibule
5 stroužkůčesneku
kousekslaniny
1 bal.malý rajský protlak
cca 250 mlkečupu
2 lžičkycukru
sušené bylinky: bazalka, tymiám, oregáno
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce sádle osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce orestujeme.
  2. Přidáme protlak, utřený česnek, cukr, koření, kečup, trochu vody a přivedeme k varu.
  3. Pak plamen stáhneme a než se nám uvaří těstoviny necháme probublávat za občasného promíchání. Doladíme chutě.
  4. Kdo chce, přidá špetku chilli. Servírujeme na těstoviny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)