Francouzské brambory

Jednoduché hlavní jídlo, které připravíte za pár minut. Navrstvíme do formy a vložíte do trouby. Autor: Klasotinka

Přidal:Klasotinka, 7.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Francouzské brambory

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksbrambor
3 ksšpekáčky
1 kscibule
3 ksvejce
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy

  1. Uvaříme si brambory ve slupce.
  2. Dáme vařit vejce natvrdo.
  3. Oloupeme brambory ze slupky. Nakrájíme si špekáčky na malé kostky. Nakrájíme cibuli na jemno. Oloupeme vajíčka ze skořápky.
  4. Připravíme si zapékací mísu. Vymažeme si jí máslem a vysypeme strouhankou. Přes kráječ vařených brambor protlačujeme brambory, vejce, přidáme hrst špekáčků, cibuli osolíme opepříme a zase krájíme brambory, vejce, hrst špekáčků, cibuli opět osolíme opepříme až zděláme všechny ingredience. Navrch dáme plátky másla.
  5. Vložíme do předehřáté trouby na 180° cca 40 minut.
    Pak můžeme ihned podávat.