Francouzské brambory

Francouzské brambory. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 4.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Francouzské brambory

Suroviny

1 kgbrambor
250 gsalámu
4 ksvejce
100 ganglické slaniny
1 ksvětší cibuli
1/2 hrnkumléka
dle chutisůl, mletý kmín

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. 2 vejce uvaříme na tvrdo. Oloupeme brambory a přes sítko protlačíme do vymazané ohnivzdorné mísy, aby vznikly hranolky (zhruba polovinu brambor), osolíme.
  2. Salám nakrájíme na kostičky a uděláme další vrstvu na brambory. Anglickou slaninu také na kostičky na salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka na posypeme anglickou.
  3. Na to vařená vejce protlačená přes sítko. Zakryjeme druhou půlkou brambor, osolíme, posypeme mletým kmínem.
  4. Pečeme do zlatova, potom zalijeme rozkvedlanými 2 vejci s mlíkem a necháme dojít v teplé troubě.