Francouzské brambory

Klasický oběd. Brambory uvařené ve slupce, vajíčka, uzenina, zelenina a to vše zapečené v troubě. Mňam!

Přidal:admin, 17.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Francouzské brambory

Suroviny

Budeme potřebovat:
brambory
uzená krkovička
zelenina - hrášek, mrkev, cibule
sůl
pepř
mléko
vajíčka

Postup přípravy

  1. Suroviny jsou záměrně nenavážené. Každý přidá tolik surovin, kolika lidem vaří a samozřejmě přidá to, co má rád.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou (uzená krkovice) nakrájenou na kostky, s měkkou zeleninou (hrášek, mrkev, cibule). Každou vrstvu brambor osolíme.
  3. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme zapéct do růžova.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí