Francouzské brambory s vepřovým masem

Jednoduché zapečené brambory s vepřovým karé, majonézou a sýrem.

Přidal:admin, 26.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Francouzské brambory s vepřovým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
300 gvepřové karé
2 kscibule
200 gmajonéza
50 gstrouhaný sýr
sůl, pepř
kopr
olej

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme ho. Každý kousek jemně osolíme a opepříme.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a brambory na tenké plátky.
  3. Připravíme si vyšší formu, dno vymažeme olejem a poklademe brambory, majonézu, cibuli, maso a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Ukončím to bramborami.
  4. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 1 - 1,5 hodiny. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem. Po upečení vrch posypeme nasekaným koprem.

Zdroj: Povar