NejRecept.cz Dezerty Moučníky Francouzské krémeše bez polevy
Francouzské krémeše bez polevy
Recept Francouzské krémeše bez polevy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   31.3.2017

Francouzské krémeše bez polevy

Minulý víkend jsem pekla francouzské krémeše, ale bez polevy. Už jsem byla na konci líná a nechtělo se mi tát čokoládu, tak jsem vrch pouze posypala moučkovým cukrem. Ten kdo má raději s čokoládou, ať si klidně vrch polije, ale i takto jsou vynikající. Mně osobně tam ta čokoláda vůbec nechybí, postačuje i moučkový cukr. Je to výborný koláček, jen to čekání, dokud ztuhne je pro mě velmi kritické :) Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Krém:

1 l
mléka
200 g
kr. cukr
2 dcl
vody
4 ks
vajíčka
5 ks
zlatý klas (může být i vanilkový pudink)
2 ks
vanilkový cukr
100 g
moučkový cukr
150 g
másla
1/2 dcl
rum

Ostatní:

1 bal.
listové těsto
1 l
šlehačky (může být i prášková 5 ks Dr.Oetker)
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto rozdělím na dvě části, rozválíme a upeču na 220 stupňů asi 8 min. Těsto před pečením propícháme vidličkou.
  2. Připravím si krém. Nejdříve vyšlehám z bílků tuhý sníh a zasypu ho prosátým moučkovým cukrem.
  3. V hrnci přivedu do varu mléko s kr. cukrem a vanilkovým cukrem. Ve vodě rozmíchám zlatý klas a žloutky a uvařím pudink. Ještě do teplého pudinku přidám máslo a šlehám, jemně přimíchám tuhý sníh zasypaný moučkovým cukrem a nakonec rum.
  4. Pudinkovou hmotu dám na upečené a vychladlé listové těsto. Nechám vychladnout a dám do lednice ztuhnout.
  5. Potom vyšlehám šlehačku a namažu na pudink. Pokud budete polévat čokoládovou polevou třeba vrchní plát upečeného těsta položit opačně, aby vyfouknutá
    strana byla v šlehačce. Já jsem dala na vrch vyfouknutou stranu, protože jsem posypovala moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář