NejRecept.cz Dezerty Koláče Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem
Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem
Recept Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   26.3.2018

Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem

Pořádná dávka krému nesmí chybět v krémeši. Pokud nějaký krémový zákusek, tak jedině tento. I když peču stále různé druhy, tak na tento zákusek nemá žádný. Miluji vanilkové krémy. Já přidávám i rum, ne mnoho, jen trošku. Zkuste i vy, uvidíte, že to ochutí a dodá to krémeši lahodnou chuť. Autor: Marta

Suroviny

Krém:

1 l
mléka
200 g
kr. cukr
2 dcl
vody
4 ks
vajíčka
5 ks
zlatý klas (může být i vanilkový pudink)
2 ks
vanilkový cukr
100 g
moučkový cukr
150 g
másla
1/2 dcl
rum

Dále:

1 bal.
listové těsto
100 g
čokoláda 85%
50 g
másla
50 ml
olej
1 l
šlehačky (může být i prášková 5 ks Dr.Oetker)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a upečeme na 220 stupňů asi 8 min. Těsto před pečením propícháme vidličkou.
  2. Připravíme si krém. Nejdříve vyšleháme z bílků tuhý sníh a zasypeme ho prosátým moučkovým cukrem.
    V hrnci přivedeme do varu mléko s kr. cukrem a vanilkovým cukrem. Ve vodě rozmícháme zlatý klas a žloutky a uvaříme pudink.
  3. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a vyšleháme, jemně přimícháme tuhý sníh zasypán moučkovým cukrem a nakonec rum.
  4. Pudinkovou hmotu dáme na upečené vychladlé listové těsto. Nechat vychladnout a dát do lednice ztuhnout.
  5. Potom vyšlehat šlehačku a natřít na pudink. Pokud budete polévat čokoládovou polevou třeba vrchní plát upečeného těsta položit opačně, aby hrbolatá strana byla v šlehačce. Já jsem dala na vrch hrbolatou stranu protože jsem posypovala moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář