Francouzské pirožky s nutelou a banánem

Sladké pirožky z listového těsta plněné nutelou a banánem. 4 suroviny a výborná pochoutka je na světe. Už teď mi tečou sliny. Mňam!

Přidal:Martina1978, 19.3.2015
Kategorie: Moučníky
Francouzské pirožky s nutelou a banánem

Suroviny

Potřebujeme:
1 bal.listového těsta
100 gnutely
1-2 ksvelké banány
Na potření:
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Listové těsto si na mírně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku 4 mm, sklenicí vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm.
  2. Na polovinu každého z nich dáme polévkovou lžíci nutely a na kolečka nakrájený banán.
  3. Přeložíme na polovinu, okraje přitiskneme vidličkou. Zbytky těsta smísíme a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno.
  4. Takto připravené pirožky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Ještě horké posypme moučkovým cukrem.

Zdroj: Z cukrem pudrem