Francouzské preclíčky

Francie je velmi známé svým vynikajícím pečivem. Měkké, nadýchané a jemné preclíky z kynutého těsta. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 29.6.2015
Kategorie: Moučníky
Francouzské preclíčky

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladké mouky
1 sáčeksušeného droždí
cca 200 mlvlažné vody
1 lžičkasoli
asi 50 mloleje
Na potření:
1 ksžloutek
1 lžičkasojové omáčky

Postup přípravy

  1. Propracujeme těsto, necháme vykynout a pak si těsto rozdělíme na stejně velké dílky, utvoříme preclíky
    a necháme na plechu ještě chvíli kynout.
  2. Pak potřeme rozšlehaným žloutkem se sojovou omáčkou a pečeme v předem vyhřáte troubě na 180 stupňů dozlatova.
  3. Jednoduché na přípravu, proto tyto preclíky zvládnou i začínající pekařky. Podáváme ke kávě. Jsou jemné a nadýchané. Vrch můžeme polít čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem. Dobré jsou i bez polevy.