Francouzské řízky s bramborovou kaší

Kuřecí řízky v chutné marinádě, obalované v těstíčku a smažené na rozpáleném oleji. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši.

Přidal:admin, 28.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Francouzské řízky s bramborovou kaší

Suroviny

Budeme potřebovat:
Kuřecí prsní řízky, ale lze i z vepřové např. kýty
Na marinádu:
ocet
olej
sůl
pepř
cibule
Na těstíčko:
2 ksvejce
lžičkuoleje
hladká mouka
sůl
kapku vody nebo bílého vína na případné zředění

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.
  2. V den D maso vyjmeme, pořádně papírovou utěrkou zbavíme marinády, protáhneme v hladké mouce a následně v těstíčku. To vymícháme do hustější konzistence. Bude-li příliš husté, zředíme kapkou vody či vína.
  3. Na oleji či sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Podáme např. s bramborovou kaší.
    Řízky mají lehce navinulou chuť, chutnají výrazně po cibuli.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem