Galaretkové řezy

Skvěle vypadající řezy z galaretky. Nevíte co jsou galaretky? Galaretka je želatina v prášku, dovážená z Polska a je běžně dostupná v síti obchodů Lidl. Vyzkoušejte si připravit tyto řezy doma. Jsou fantastické.

Přidal:admin, 13.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Galaretkové řezy

Suroviny

Piškot:
4 ksvejce
200 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
100 mlvoda
100 mlolej
1 bal.prášek do pečiva DrOetker
Náplň:
1 bal.želatina v prášku pomeranč
1 bal.želatina v prášku citron
1 bal.želatina v prášku angrešt
500 mlplnotučné mléko
20 gprášková želatina DrOetker
3 bal.vanilkový cukr Dr. Oetker
3 kszakysaná pochoutková smetana
300 gmoučkový cukr
2 bal.prášková šlehačka DrOetker
300 mlstudené mléko
200 mlmeruňkový džem

Postup přípravy

  1. Piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny. Po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a upečeme. Plech 30x39 cm. Teplota 200 ° C cca 20 min.
  2. Galaretku - želatinu v prášku (dostat v Lidli) uvaříme den předem, každou příchuť zvlášť v 300 ml vody a dáme ztuhnout do lednice. Na druhý den ji vyklopíme a nakrájíme na kostky. Nasypeme do mísy, přidáme 3 husté zakysané smetany pokojové teploty. Želatinu 20 g nasypeme do mléka a necháme nabobtnat, asi 30 min. Pak ji nahřejeme, ale pouze tolik, aby mléko bylo vlažné, vlijeme do nádoby ke galaretkám a smetaně, přidáme moučkový a vanilkový cukr a promícháme.
  3. Vychladlý piškot potřeme meruňkovým džemem, upevníme v plechové dlouhlé formě na pečení nebo na plech s vyvýšenými okraji, který vyložíme potravinářskou fólií. Vylijeme připravenou želatinovou směs a necháme ztuhnout v lednici. Potom ozdobíme vyšlehanou šlehačkou nebo podle vlastní fantazie. Znovu dáme do chladu, pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská