Gratinovaná zelenina

Trochu si odpočineme od vánočního pečení a upečeme si gratinované zeleninku.

Přidal:admin, 9.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Gratinovaná zelenina

Suroviny

Budeme potřebovat:
2-3 ksbrambory
2 ksrajče
1 kscuketa
200 mlsmetana na vaření
1 ksvejce
50 mlmléko
50 gstrouhaný sýr
1 lžíceparmazán
1 lžícestrouhanka
trochumásla
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme je vařit do osolené vody. Nevaříme je do měkka, ale "al dente".
  2. Cuketu a rajče nakrájíme také na plátky jako brambory a jemně osolíme.
  3. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a můžeme vrstvit. Střídavě ukládáme brambory, cuketu, rajčata dokud nemineme všechno.
  4. V misce rozmícháme vajíčko s mlékem, smetanou, pepřem a rovnoměrně zalijeme zeleninu v zapékací míse. Posypeme strouhaným sýrem a směsí parmazánu a strouhanky. Máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na vrch. Zapečeme po dobu 20 minut a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika