Grilovaná krkovice a brambory v alobalu

Grilovačka v plném proudu. Vynikající měkké masíčko a lahodné brambory pečené v alobalu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 24.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Grilovaná krkovice a brambory v alobalu

Suroviny

2 plátkykrkovice s kostí (výška 3 cm)
2 lžíceoleje
2 lžícekoření Argentina
3 snítkytymiánu
2 větvičkyrozmarýnu
4 ksstředně velké brambory
špetkamleté sladké papriky
50 gmásla
4 stroužkyčesneku
kousekanglické slaniny
1 kscibule
sůl, pepř, drcený kmín
čerstvé bylinky dle chuti (majoránka, tymián, libeek...)

Postup přípravy

  1. Maso nenaklepáváme, jenom potřeme olejem a přidáme koření, které hezky do masa vmasírujeme. Necháme den až dva v uzavřené nádobě v lednici. Do krabičky ještě přidáme kousek čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Na rozpáleném grilu grilujeme z každé strany cca 10 minut. Záleží na grilu i na mase. Čas je pouze orientační.
  2. Brambory neloupeme, jenom je pořádně vydrhneme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Přendáme do mísy, přidáme osataní ingredience a pořádně promícháme. Máslo musí být povolené, česnek utřený, cibule nakrájené na osminky. Připravíme si dostatečně 2 velké kusy silnostěnného alobalu a brambory rozdělíme na poloviny. Alobal řádně uzavřeme a grilujeme společně s masem. Přibližně 30 minut. Čas je opět orientační.

Autor: Naďa I. (Rebeka)