Grilované hovězí kuličky a dýňové pyré

Grilované hovězí kuličky od Romči.

Přidal:Romča Važa, 20.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Grilované hovězí kuličky a dýňové pyré

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmletého hovězího masa
kousekpórku
1 ksvejce
podle chutičesnek
100 gstrouhaného sýra
1 lžičkapikantního kečupu
1 lžičkahořčice
dle chutisůl a pepř
tymián, saturejka, kari, čili,oregáno
špetkamleté skořice
Dýňové pyré:
1 maládýně
trochusmetany
kousekmásla
dle potřebysůl a pepř

Postup přípravy

  1. Grilované hovězí kuličky po indicku:
    Mleté maso smícháme s ostatními přísadami , vše drží pohromadě i bez strouhanky, ale pokud chcete , můžete ji přidat. Tvoříme malé kuličky, které napichujeme střídavě s malými rajčátky a pečeme na grilu.
  2. Dýňové pyré:
    Dýni hokaido zbavíme semínek, nakrájíme i se slupkou a zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Pak slijeme vodu, přidáme smetanu a máslo a rozmixujeme.