Grilované vepřové karé s americkými bramborami

Chuť grilovaného masa je prostě neodolatelná! Ochucené dobrým kořením a jako příloha americké brambory je tou správnou volbou pro dnešní oběd!

Přidal:admin, 19.10.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Grilované vepřové karé s americkými bramborami

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 lžičkygranulovaný česnek
1/2 lžičkysušený pórek
1/2 lžičkymletá červená paprika
1 lžičkasušený tymián
1 lžičkasušený rozmarýn
1 lžičkasůl
1/4 lžičkypepř
1 až 1,5 kgvepřové karé
brambory
olivový olej
koření - americké brambory

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme koření.
  2. Maso umejeme a dobře osušíme. Na celý povrch masa dobře rozmístíme mix koření a prsty je dobře vmasírujeme. Takto nakorenené maso přikryjeme utěrkou a necháme odstát minimálně půl hodinu.
  3. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a zapneme funkci grilu. Maso pečeme cca 35-40 minut (občas ho otočíme). Upečené maso vyjmeme a necháme ho odstát přikryté fólií ještě 10 minut. Bude mnohem šťavnatější.
  4. Brambory si nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Polijeme olivovým olejem a okořeníme kořením na americké brambory. Přikryjeme misku talířem a pořádně protřepeme, aby se koření dostalo všude. Vysypeme je na papírem vyložený plech a pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud nedostanou zlatou barvu.
  5. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s upečenými americkými bramborami. Dobrou chuť!