NejRecept.cz Maso Vepřové maso Grilované vepřové karé s americkými bramborami
Grilované vepřové karé s americkými bramborami
Recept Grilované vepřové karé s americkými bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.10.2014

Grilované vepřové karé s americkými bramborami

Chuť grilovaného masa je prostě neodolatelná! Ochucené dobrým kořením a jako příloha americké brambory je tou správnou volbou pro dnešní oběd!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1/2 lžičky
granulovaný česnek
1/2 lžičky
sušený pórek
1/2 lžičky
mletá červená paprika
1 lžička
sušený tymián
1 lžička
sušený rozmarýn
1 lžička
sůl
1/4 lžičky
pepř
1 až 1,5 kg
vepřové karé
brambory
olivový olej
koření - americké brambory
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce si smícháme koření.
  2. Maso umejeme a dobře osušíme. Na celý povrch masa dobře rozmístíme mix koření a prsty je dobře vmasírujeme. Takto nakorenené maso přikryjeme utěrkou a necháme odstát minimálně půl hodinu.
  3. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a zapneme funkci grilu. Maso pečeme cca 35-40 minut (občas ho otočíme). Upečené maso vyjmeme a necháme ho odstát přikryté fólií ještě 10 minut. Bude mnohem šťavnatější.
  4. Brambory si nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Polijeme olivovým olejem a okořeníme kořením na americké brambory. Přikryjeme misku talířem a pořádně protřepeme, aby se koření dostalo všude. Vysypeme je na papírem vyložený plech a pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud nedostanou zlatou barvu.
  5. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s upečenými americkými bramborami. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář