Grilovaný hejk

Grilovaný hejk. Podáváme s opečenými bramborami, chlebem, nebo se zeleninou. Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla, Zdravé recepty, Ryby
Grilovaný hejk

Suroviny

cca 200 ghejka
Na marinádu:%
4 stroužkyčesnek
1/2 lžícesladká paprika
1 lžícecitronová šťáva
1/2 lžičkykari koření
1/2 lžičkyzázvor-(může být i sušený)
1 lžička nasekanápetrželová nať
podle chutikoření na ryby
podle potřebyslunečnickový olej

Postup přípravy

  1. Hejka omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z uvedených surovin. Necháme uležet cca 2 hodiny.
  2. Pak na pečícím papíře ve vyhřáté troubě grilujeme z každé strany cca 5-7 min.
  3. Podáváme s opečenými bramborami, chlebem, nebo se zeleninou