Grófkin koláč s jablky a ořechy

Grófkin koláč s jablky a ořechy. Těsto na vrchu je nastrouhané na hrubém struhadle. Autor: Katka

Přidal:Katarína Benková, 10.9.2015
Kategorie: Moučníky
Grófkin koláč s jablky a ořechy

Suroviny

Těsto:
450 g%polohrubé mouky
125 gpalmarínu
200 gmoučkového cukru
4 ksžloutky
1/2 bal.prášku do pečiva
2 lžícemléka
3 lžícekakaa
Náplň:
6 ksjablek
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícekr. cukr
80 gmletých ořechů
4 ksbílky

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a třetinu odložíme do lednice. 2 třetiny rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  2. Na těsto nastrouháme očištěné jablka a posypeme je vanilkovým, kr. cukrem a ořechy.
  3. Na jablka rozetřeme sníh z bílků a nastrouháme 1/3 těsta z chladničky.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 30 minut.