Gulášová polévka

Pravý guláš z hovězího masíčka nemůže být špatný. Výborný a chutný. Mňamka!

Přidal:admin, 25.1.2015
Kategorie: Polévky
Gulášová polévka

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
700 ghovězí zadní
2 kscibule
4 lžíceolej rostlinný
2 lžícemletá červená paprika
1 lžičkasůl
2 stroužkyčesnek
2 ksrajče
1 kspaprika
1 hrstsušené hřiby
5 ksbrambory
pepř
kmín
majoránka

Postup přípravy

  1. Umyjeme a nakrájíme si hovězí masíčko i cibuli.
  2. V hrnci na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme ho zatáhnout.
  3. Přidáme červenou mletou papriku, sůl. Podlijeme vodou, necháme vařit. Přidáme i nakrájená rajčata, papriku, česnek a namočené sušené houby.
  4. Když je maso skoro měkké, přidáme do polévky i brambory.
  5. Nakonec zahustíme polévku trochou hladké mouky, smíšené ve vodě. Dochutíme, můžeme přidat i pálivé papričky. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa