Gulášová polévka

Jednoduchá polévka, která zasytí. Já používám do polévky mleté maso, ale klidně můžete použít nakrájené na kostičky. Tehdy musíte samozřejmě smažit a vařit maso déle, aby bylo měkoučké. S mletým to máte za pár minut hotové. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 20.11.2016
Kategorie: Polévky
Gulášová polévka

Suroviny

15 dkgmletého masa
3 kssyrové brambory
gulášové koření
sůl, vegeta, pepř
cibule

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli také nakrájíme na drobno.
  2. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opečeme, pak přidáme brambory a znovu opečeme.
  3. Poprášíme trochou hladké mouky (chceme-li se vyhnout dalšímu tuku z jíšky anebo připravíme klasickou jíšku), přidáme gulášové koření, sůl, vegetu, pepř, podlijeme vodou či vývarem a povaříme. Dobrou chuť!