Halušky s brynzou

Máte rádi tradiční slovenské jídlo - halušky? Mňam!

Přidal:admin, 28.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Halušky s brynzou

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gbrambor
200 gpolohrubé mouky
1 ksvejce /nemusí být/
2 lžičkysoli
250 gbrynzy
200 gslaniny

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku /množství je orientační, záleží na druhu brambor/, sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Dle potřeby dosypeme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé. Zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto.
  3. Hned jak vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem