Halušky s uzeným a zelím

Máte rádi slovenské tradiční jídlo halušky? Já je miluju s uzeným a s kysaným zelím. Tradičně tradiční jsou s brynzou a zakysanou smetanou, ale tyto u nás doma mají přednost. Někdy je třeba namísto klasických kuřecích prsou navařit i něco jiného. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 10.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Halušky s uzeným a zelím

Suroviny

Halušky:
2 ksvejce
4 kssyrové brambory
dle potřebyhladká mouka
dle chutisůl
30 dkguzeného
dle chutikysané zelí

Postup přípravy

  1. Nastrouháme brambory na jemno, osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto nebylo příliš řídké.
  2. Dáme vařit osolenou vodu, když se vaří, prolisujeme přes cedník těsto na halušky. Krátce povaříme.
  3. Kysané zelí uvaříme, dle potřeby přisladíme. Do zelí přidáme uzené maso nakrájené na kostky, přimícháme uvařené halušky. Dobrou chuť!