Halušky s uzeným a zelím

Klasika. Halušky se zelím a uzeným masem. Dobrou chuť! Autor: jitule

Přidal:jitule, 2.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Halušky s uzeným a zelím

Suroviny

Budeme potřebovat:
350 ghladká mouka
200 guzeného masa
6 ksbrambor
1-2 ksvejce
2 sáčkyzelí
2 kscibule

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme 1-2 ks vejce a hladkou mouku, vše zamícháme a vypracujeme řidší těsto (nesmí téct).
  2. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé halušky, které hodíme do mírně osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut, záleží na velikosti halušek.
  3. Halušky vytahujeme pomocí cedníku a důkladně okapané je uchováváme v teple.
  4. Teplé halušky promícháme s podušeným zelím a jednotlivé porce sypeme připraveným uzeným masem.