Hanácké koláče

Hanácké koláče podle Mišky. Klasika je klasika.

Přidal:michaela sadovska, 2.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Hanácké koláče

Suroviny

Na těsto :
500 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
2 ksžloutky
30 gdroždí
8 kostekcukru
1/4 lmleka
2 dcloleje
špetkasoli
povidla na koláč
Náplň:
250 gtvarohu
hrstrozinek
podle chuticukr
trochumléka
1 ksžloutek
1/2 lžičkyskořice
Drobenka:
máslo
hladká mouka
cukr moučka

Postup přípravy

  1. Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek a necháme v teple vykynout.
  2. Mouku, vejce, žloutky, olej a sůl smícháme, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme přibližně 25 minut kynout.
  3. Pak z těsta vytvoříme bochánky, které naplníme tvarohovou náplní. Před pečením je potřeme povidly, rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou.
  4. Doba pečení asi 20 minut při 180 st.