Havana dort

Rychlé, jednoduché a mimořádně chutné!

Přidal:admin, 13.2.2016
Kategorie: Dorty
Havana dort

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
3 lžícekr. cukru
3 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
1/2 lmléka
1/2 lsmetana ke šlehání
150 gkr. cukr
1 bal.želatina v prášku
150 gmleté lískové ořechy
150 goříškové sušenky
Vrch:
300 ml smetana ke šlehání
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů a připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 26 cm. Dno vyložíme papírem.
  2. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto navrstvíme do formy a pečeme cca 15 minut.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. V hrnci smícháme teplé mléko s cukrem, přidáme nabobtnalou želatinu, vyšlehanou šlehačku, mleté oříšky a rozmixované sušenky na jemný prášek.
  4. Na vychladlé těsto navrstvíme teplou hmotu a necháme vychladnout.
  5. Na vychladlou oříškovou hmotu navrstvíme ušlehanou šlehačku (300 ml) a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.

Zdroj: Coolinarika