Hebké tvarohové knedlíky

Výborné sladké hlavní jídlo. Knedlíky plněné jahodami nebo jiným ovocem. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 7.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Hebké tvarohové knedlíky

Suroviny

Suroviny:
2 ksvejce
1 lžícemoučkového curku
1 bal.vanilkový cukr
125 gmásla
1,5 balíčkutvarohu ve staniolu, ne vaničku
špetkusoli
20 dkgpolohrubé mouky
1 lžícimaizeny nebo vanilkového pudinku - sypkého
mák na posypání

Postup přípravy

  1. V misce utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháme vejce. Když jsou malá, mohou být i 3. Vše utřeme do pěny.
  2. Pak přidáme tvaroh, mouku a do ní promícháme maizenu nebo puding. Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Nejlépe ho je udělat ráno, z něj se pak pěkně knedlíky tvarují.
  3. Do nich pak dáváme ovoce, které máme k dispozici. Meruňky, jahody nebo lžičku borůvek.
  4. Vaříme ve vroucí vodě, jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch.

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem