Hermelín v bramboráku

Hermelín v bramboráku. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 26.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Hermelín v bramboráku

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kshermelín
6 ksbrambory
1 ksvejce
4 lžícehladká mouka
1 stroužekčesnek
1 lžícemajoránka
50 mlolej rostlinný
50 mlmléko polotučné

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme je s mlékem, moukou, vejcem, utřeným česnekem a majoránkou. Získáme tak braborákové těsto. (Podle množství škrobu v bramborách bude možná třeba přilít vice mléka.)
  2. Hermelín podélně přepůlíme a obalíme ho polovinou bramborákovou směsí. Smažíme na oleji dozlatova. Totéž uděláme se zbylým hermelínem.
  3. Podáváme se zeleninou a vařenými brambory.