Hermelínová omáčka s hranolkami

Hermelínová omáčka s hranolkami. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 22.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Omáčky
Hermelínová omáčka s hranolkami

Suroviny

0,5 kgvepřové maso
1 kshermelín
1 kssmetana na vaření
kečup dle chuti
2 špetkychilli koření
sůl, pepř
olej

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. V kastrólku na trošce oleje osmažíme osolené a opepřené maso.
  2. Hermelín si mezi tím očistíme od plísně a nakrájíme na kostičky. Jakmile se maso zatáhne přidáme hermelín.
  3. Až se hermelín rozpustí přidáme smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Chviličku povaříme pak vypneme zdroj tepla.
  4. Přidáme kečup chilli a pořádně rozmícháme. Podáváme s hranolkami. Výborná je však i s těstovinami.