Hezké pudinkové hradby

Jednoduché, rychlé, chutné a dětmi milované pudinkové řezy. Zvládnou ho i začátečníci v pečení.

Přidal:admin, 26.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Hezké pudinkové hradby

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžickr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
4 lžícekakao
4 lžícečokoláda v prášku
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
150 mlolej
150 mlmléka
Žlutá vrstva:
2 bal.vanilkový pudink
900 mlmléka
6 lžickr. cukr
150 gmáslo
Hnědá vrstva:
2 bal.čokoládový pudink
800 mlmléka
6 lžickr. cukr
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Bílka a žloutka oddělíme. Žloutka utřeme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přilijeme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a čokoládový prášek. Na konci lžící jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a důkladně promícháme. Takto připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou a pečeme při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut.
  2. Upečené těsto ještě teplé polijeme mlékem a za pomoci druhé strany vařečky si uděláme malé dírky do těsta.
  3. Žlutá vrstva: Klasicky uvaříme pudink v mléce, do kterého jsme přidali cukr a necháme mírně vychladnout. Do ještě teplého pudingu vmícháme máslo a mícháním ho rozpustíme. Takto připravenou pudinkovou nádivku nalijeme na těsto a necháme ztuhnout.
  4. Tmavá vrstva: Klasicky uvaříme čokoládový pudink v mléce, do kterého jsme přidali cukr a necháme mírně vychladnout. Do mírně teplého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Ještě teplý čokoládový krém nalijeme na vanilkový a pěkně uhladíme.
  5. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!

Zdroj: Recipeci