Himaláje - FOTOPOSTUP

Koláček z bílého a tmavého těsta. Hotový je velmi rychle a velmi rychle zmizí i z plechu pro svou fantastickou chuť!

Přidal:admin, 5.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Himaláje - FOTOPOSTUP

Suroviny

Tmavé těsto (šálek = 300 ml):
2 ksvejce
2 šálkyhladká mouka
1/2 šálkumoučkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
1 šálekmléko
1/2 šálkuolej
2 lžícekakao
1 kscitron - kůra
Bílé těsto:
2 ksvejce
500 gjemný tvaroh
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.vanilkový pudink
1/2 šálkumoučkový cukr
1 šálekmléko

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. V misce si smícháme vajíčka s cukrem, přidáme mléko, olej, kakao, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Všechny suroviny na bílé těsto si smícháme v druhé misce. Tmavé těsto bude hustší, bílé řidší.
  3. Na papírem vystlaný plech na pečení si vylijeme 2/3 tmavého těsta. Nalijeme bílé těsto a na bílé si navrstvíme zbylé tmavé těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 45 - 50 minut.
  4. Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    pekařky - Diabambulka